17.2.09

Black and white artist's shirt

I made this shirt last year in November. I used a Japanese fabric - black and white vichy. Originally I wanted to used this fabric for another shist pattern and dekorate it with chicken scratch embroidery but it's squares are too big for it. Instead I used pattern No. 122 from BWOF 01/2008. It looks great with a wide black belt but I cannot wear it like that any more. But it is still good maternity shirt :-)

In the background of the first picture you can see our Christmas decoration - red, pink and white stars which are sewn by hand and embroided with beads. The inspiration comes from the Czech magazine Praktická žena.
Tohle malířskou halenu jsem ušila loni v listopadu, ale až tento víkend jsem si udělala čas a vyfotila ji. Černobílou kostku jsem koupila v Japonsku, není moc kvalitní, ale je tenčí než podobné látky, které jsou k dostání u nás. Původně jsem tuto látku chtěla použít na halenku jiného střihu ozdobenou výšivkou "kuřecí pařátek" (podobná je na mé zástěře), ale čtverečky na této látce jsou nohužel moc velké. Střih se skrývá pod číslem 122 v lednové Burdě 2008. Halena vypadá dobře stažená široký černým páskem, ale teď ji kvůli rostoucímu bříšku nosím volně.

V pozadí prvního obrázku můžete vidět naši téměř jedinou vánoční výzdobu - bílé, růžové a červené ručně šité a korálky vyšívané hvězdičky inspirované obrázkem ve starší Praktické ženě.